Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Skildring av Dalarna" by Herman Hofberg # eBook PDF Kindle ePub Free

Skildring av Dalarna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Skildring av Dalarna
  • Author : Herman Hofberg
  • Release Date : January 11, 2015
  • Genre: Europe,Books,History,Nonfiction,Social Science,Travel & Adventure,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 4403 KB

Description

NĂ€r den hĂ€r texten skrevs sĂ„ ansĂ„g man att landskapet Dalarna var det mest romantiska i Sverige. Man menade ocksĂ„ att befolkningen var ”enfaldig” men hyllade Ă€ndĂ„ ”folkstammen” för dess ”redlighet, kraft, frihetskĂ€rlek, konungatro och fosterlandskĂ€nsla”.


I den hĂ€r e-boken fĂ„r du en spĂ€nnande inblick i hur man i slutet av 1800-talet sĂ„g pĂ„ Dalarna. Du fĂ„r veta mer om naturen, de största orterna och landskapets spĂ€nnande historia. 


Texten innehÄller ocksÄ flera kulturhistoriska beskrivningar, bland annat om den tidens galna Dala-bröllop som pÄgick dygn efter dygn med sprit, gevÀrsskott och mÀrkliga matrÀtter. Det finns ocksÄ en kortfattad beskrivning av de hÀxprocesser som skakade samhÀllslivet hÀr pÄ 1600-talet.


Textens författare Herman Hofberg (1823–1883) var en kĂ€nd fornforskare och medarbetare pĂ„ Nationalmuseum.  Texten Ă€r hĂ€mtad ur Hofbergs bok ”Genom Sveriges bygder” som för mĂ„nga svenskar var det enda sĂ€ttet att lĂ€ra sig mer om andra delar av landet. 


Eftersom den hÀr texten skrevs pÄ 1800-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och namn pÄ personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Download Books "Skildring av Dalarna" PDF ePub Kindle